четвер, 23 квітня 2020 р.


Про завершення 2019-2020 навчального року

Шановні учні, батьки!
Сьогодні ми вже точно знаємо, що навчальний рік закінчимо в умовах дистанційного навчання. Про це йде мова у листі МОН України № 1/9-213 від 16 квітня 2020 року «Щодо проведення підсумкового
оцінювання та організованого
завершення 2019-2020 навчального року».
У зв'язку з епідеміологічною ситуацією, що склалася в Україні, з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (СОVID-19) Міністерство освіти і науки України надало роз'яснення щодо забезпечення підсумкового оцінювання учнів та організованого завершення навчального року. Тож як це буде?
ü Ми продовжуємо працювати дистанційно. Проводимо дистанційно контрольні роботи, усі види контролю з предметів (наскільки це можливо у таких умовах). Виставляємо річні оцінки, враховуючи усі тематичні оцінки за рік, у тому числі зароблені дистанційно (тому дуже важливо учням виконувати усі запропоновані роботи).
ü У 1-10 класах завершуємо навчальний рік відповідно до структури, визначеної на початку навчального року, тобто 29.05.2020. Учні 11 класу – за окремим графіком. Свято «Останнього дзвоника» проведемо віртуально.
ü Завершуємо оформлення шкільної документації, зокрема заповнення класних журналів, після прийняття Урядом рішення щодо послаблення карантинних обмежень; табелі та свідоцтва про здобуття базової середньої освіти  надішлемо через електронну пошту або Viber до 15.06.2020, оригінали вручимо у вересні (для учнів 9 класу, які вступатимуть в інші заклади для подальшого навчання, – в індивідуальному порядку згідно графіка з урахуванням необхідності дотримання протиепідеміологічних вимог)
ü На початку 2020-2021 навчального року  плануємо організувати  в 2-11-х класах проведення повторення та закріплення   навчального матеріалу, який вивчався дистанційно .
У нашій школі до дистанційного навчання долучилися практично всі учні.  Моніторинг дистанційного навчання виявив, що учні 6,9,10, класів стовідсотково виконують  запропоновані завдання . В інших класах є певні проблеми з деякими учнями, причини різні. Але немає жодного учня, який би не виконав завдання хоча б з декількох предметів.
 Спілкування з учнями відбувається переважно через Viber.  Наші учні успішно виконують тести на платформах Сlasstime, Naurok тощо; виконують  письмові роботи, у тому числі диктанти, усні форми контролю (усний переказ, читання напам'ять вірша та прозових текстів, презентація та захист проєктів тощо) із використанням відеоінструментів  , Viber індивідуально або в групах; виконують  інші завдання, які пропонує вчитель. Проводяться уроки через Zoom  (переважно у початковій школі). Учні отримують від учителів пояснюючі матеріали (текстові матеріали, мультимедійні  матеріали,  відео- та аудіозаписи  уроків чи пояснень теми, матеріали віртуальних лабораторій , електронних  бібліотек  тощо). Учителі повідомляють учням про результати їхньої роботи, консультують зручним для обох сторін способом.
Приємно, що  рівень навчальних досягнень учнів не знизився, а деякі учні навіть покращили результати своїх навчальних досягнень.  Хочеться подякувати батькам, які разом з учнями опановують  навчальну програму дистанційно , допомагають і словом, і ділом, активно співпрацюють з класними керівниками та учителями – предметниками.
Звичайно,нам усім важко, не вистачає живого спілкування, але у нас поки що все виходить. Впевнена, ситуація налагодиться, ми усунемо прогалини в знаннях, і все у нас буде добре. Здоровя нам усім  і до зустрічі!
  Заступник директора з НВР    Спиця Т. М.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.