пʼятниця, 25 жовтня 2019 р.


        25 жовтня 2019 року учні 9 -10 класів з учителем історії Хажанцем Олександром Панасовичем взяли участь у дуже незвичайному заході. У  ПУЕТ відбулася зустріч із Русланом Теліпським – шевченкознавцем із м. Луцька. Дослідник особисто відвідав та сфотографував понад 1400 пам’ятників Кобзарю у всіх областях України та АР Крим, а також за кордоном у понад 30 країнах світу на 5 континентах.
 Руслан Теліпський презентував свою фотовиставку «МОНУМЕНТАЛЬНА ШЕВЧЕНКІАНА» для студентів, викладачів ПУЕТ та представників громадськості. Це 70 фотокартин різноманітних пам'ятників Тарасові Шевченку. Саме присутність у бронзі чи камені Кобзаря по всьому світу є символом нашої любові до Батьківщини та боротьби за її волю. Кожен, хто відвідав  виставку, мав нагоду у новому світлі побачити постать Кобзаря як духовного батька нескореного українського народу.
       Учні особисто спілкувалися з Русланом Юрійовичем, а також зробили спільну фотографію на пам'ять.
    Участь у цьому заході ми взяли завдяки Шемчук Валентині Олександрівні,  заслуженому працівникові культури, голові Полтавського обласного відділення Міжнародної організації «Жіноча громада», яка протягом багатьох років є добрим другом нашої школи. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.