вівторок, 15 жовтня 2019 р.


 11 жовтня 2019 року в Абазівській школі  учні 5-11-х класів брали участь у Козацькому квесті, присвяченому Дню українського козацтва та  Дню захисника України. Це прекрасна нагода зазирнути в сторінки історії та згадати не лише козаків, але й усіх, хто нині покликаний захищати нашу Батьківщину, і не лише зі зброєю в руках.
На учасників квесту чекав маршрут із семи станцій. Під час  загальношкільного  зібрання кожен клас представив назву і девіз свого
 « куреня» ,  учні вибрали отамана та  заспівали козацьку пісню. Потім кожен загін отримав карту маршруту і  відправився  у пізнавальну подорож.

На станціі «Я люблю Україну» учасники демонстрували свої знання про рідний край, свою Батьківщину.   На станціі «Козацькі побрихеньки» учні слухали байки  про життя та побут козаків, вгадуючи, правда це чи ні. На станції «Чумацький шлях» гравці знаходили відповідність між  малюнками козацьких  клейнодів та їхніми  назвами.
          Станція «Народ скаже, як зав’яже» нагадала учням українські прислів’я та приказки, а станція «Чарівна скриня» відправила учасників змагань у країну загадок про звичаї наших козаків.

      

   Станція «Спортивна» дала зрозуміти, хто з учнів фізично вправний, спритний та загартований. І нарешті станція «Історична правда» з’ясувала, чи знаються учні у поняттях, що пов’язані з козацьким життям.
         Усі команди вдало завершили свої маршрути. По закінченню  квесту  загони влаштували у своїх «куренях» козацьке чаювання.

Педагог-організатор Чорняєва В.В.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.