пʼятниця, 8 грудня 2017 р.

Людина починається з добра

   Коли минулого тижня учні та вчителі дізналися, що до школи приїдуть волонтери, які опікуються дітьми Сходу, то відразу взялися до справи: приносили з дому, купували та виготовляли власноруч ялинкові прикраси й  дитячі іграшки, готували солодкі гостинці. Таким чином наша школа взяла участь в акції «Полтавщина за мирне майбутнє дітей України», мета якої є збір посильної допомоги для дитячих закладів Донбасу та підтримка воїнів АТО. Цю новину принесла у школу психолог і соціальний педагог Черевань Ольга Іванівна, яка її (зустріч) ініціювала й організувала.
      Діти й батьки вже звикли допомагати воїнам і мирним жителям постраждалих від військових дій населених пунктів. Тож сьомого грудня учні, вчителі й батьки зустрічали гостей не з порожніми руками. І ось у школу завітали представники команди  волонтерів Благодійної організації Благодійний фонд «Полтавська громада разом». Очолював «делегацію»   Данилевський Іван Миколайович, якого, як він каже сам, від Маріуполя до Щастя називають «дідом» не скільки через вік, стільки через великий досвід. Із самого початку АТО він пішов воювати разом із сином. І тепер його син на передовій, а сам Іван Миколайович активно допомагає фронту й мирному населенню. Тож розповідь «діда» зачепила присутніх своєю щирістю й вагомістю фактів. Не менше враження справили на всіх без винятку слухачів виступи співаків Соколова Дмитра  та чарівної Супрунової Людмили. Їхні пісні — патріотичні від Дмитра й зворушливі, ніжні від Людмили — викликали у присутніх сплеск емоцій, глибокі патріотичні почуття й відчуття причетності до новітньої історії.

        Про те, що ніхто не залишився байдужим, свідчить момент великого одкровення, коли сповнений розуміння того, що відбувається у світі, третьокласник Ярослав раптом вийшов і прочитав вірш Володимира Сосюри «Любіть Україну», чим викликав уже справжні сльози і в дітей, і в дорослих.
        


 Іщенко Т.П., учитель української мови та літератури

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.