понеділок, 18 листопада 2019 р.


        Напередодні  Дня пам’яті жертв голодоморів  у  нашу школу завітали поважні гості: голова обласного відділення Міжнародної організації «Жіноча громада» Валентина Олександрівна Шемчук  і депутат Полтавської районної ради  Рябокінь Григорій Костянтинович.  
         На зустріч зібралися учні 7-11 класів. Зі вступним словом до присутніх звернулася директор школи Тетяна Анатоліївна. Вона ж представила гостей.
        Учитель Іщенко Т.П. розказала про страшні фізичні й  моральні муки голодних людей та наголосила на необхідності берегти в народній пам’яті ці важкі, трагічні сторінки історії, а також закликала взяти участь в акції «Запали свічку».
Валентина Олександрівна звернулася до дітей із проникливими словами про важкі дні голоду в Україні й нагадала, що вшановуємо ми в ці дні не тільки жертв голодоморів 1924, 1932 -1933 та 1947 років, а й жертв усіх репресій.
Григорій Костянтинович сказав про те, що у голодні роки людей рятували зібрані на полі поодинокі колосочки, але й за них влада переслідувала: карали не тільки батогами, а й ув’язненням… На згадку про цю зустріч він залишив маленький снопик житніх колосків, перев’язаний чорною стрічкою, який під час скорботної ходи  у День пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій  буде покладений до пам’ятника.
      Зі сльозами на очах і щемом у серці учні, вчителі та гості прослухали пісню, яка супроводжувалася документальними кадрами з тих часів, а потім ушанували померлих хвилиною мовчання.
       На згадку Валентина Олександрівна  подарувала великий вазон з квітучою хризантемою, який вирішили посадити біля пам’ятника жертвам голодоморів.

Учитель української мови та літератури Т.П. Іщенко

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.