вівторок, 1 травня 2018 р.

«Пишаюся тобою, Абазівко!»

Кожен  із нас знає, що рідний край починається від батьківського порога, сте­жини, тополі стрункої біля хати, з барвінку, який ніжно стелиться в садочку. А ще він починається з прадавніх коренів нашого народу.
27 квітня ми підводили підсумки  краєзнавчої експедиції «Пишаюся тобою, Абазівко!»

У ході краєзнавчої  експедиції проводилася пошукова робота   та  мистецько – літературний конкурс « Абазівка в літературі та мистецтві»  за різними віковими групами та різними напрямами . До участі в експедиції  залучено учнівську молодь , батьківську громадськість ,  діячів культури та мистецтва , мешканців   села ,  міста Полтави.
Ми раді були у себе вітати гостей: помічника народного депутата України Ю.Бублика Андрія Олефіренка, начальника відділу освіти Полтавської РДА Наталію Веретільник, викладачку ПДПУ Юлію Мохірєву, фотохудожника Юрія Пошивайла, автора книги про Абазівку Миколу Дорошенка, депутата Полтавської районної ради Григорія Рябоконя, сільського голову Павла Міхна, а також наших односельців.
На святі представлено дослідження стосовно роду засновників села Абазів (Олефіренко Н.Г.), «Очільники Абазівської сільської ради» (Косия Н.М.), збірку, присвячену воїнам АТО  «Ними пишається село» (Цимбалюк Т.А.), збірку поетичних творів номінантів конкурсу «Абазівка – перлина Полтавського краю» (Іщенко Т.П.).

А наостанок ми стали свідками відкриття пам’ятної дошки Олександру Абазі. Як зазначив О.К. Лукомінський, ініціатор створення знаку: «Ця дошка є свідченням нашої пам’яті про всіх представників роду Абазів, які дбали про наше село». 

Переможці конкурсу у різних вікових категоріях
Образотворче мистецтво
І м. – Косиця Єлизавета, Баранова Анна, Пода Олексій
ІІ м. Мохірєва Ю.А. (викладач  ПДПУ)
Гран –прі  - Мірошниченко Катя (11 кл)

Художня фотографія
І м. – Пошивайло Юрій – заслужений працівник культури (стм. Опішня)
ІІІ м – Лукомінський О.К. (директор Абазівського краєзнавчого музею)

Літературні твори (проза)
І – Гонтова Тетяна, Тимошенко Альона,


Літературні твори (вірші)
І (діти) – Голуб Вероніка
І (дорослі) – Іщенко Т.П. (учитель)
ІІ місця (дорослі) – Бондаренко С.М. (лінійний майстер), Негруб  Т. М. (соціальний працівник)



Рідне село. Воно справді зігріває душу кожного. І де б ми не були, а невидимі промінчики притягують до себе, кличуть із далеких доріг до рідного села, до отчого дому.

Дорогі жителі та гості нашого села! Хочеться вам всім побажати мирного неба над головою, щоб ми жили в світі, де нема війни, щоб збувались мрії з літа й до весни, щоб сміялось сонце в кожному дворі, і лунала пісня з ранку до зорі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.