четвер, 10 травня 2018 р.

«Миру - бути!»

9 травня за активної участі школи в Абазівці відбувся мітинг, присвячений   Дню пам’яті та примирення і 73-ій річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
Цього дня по всій Україні вкриваються весняними квітами і величні пам’ятники, і скромні обеліски. Це означає, що пам’ять народна жива, що подвиг загиблих – незабутний.
 Свято Перемоги – це свято зі слізьми на очах, це свято радісне і гірке. Радісне, бо принесло на нашу землю мир , гірке, бо ціна цієї радості – життя мільйонів наших співвітчизників.
 Жителі Абазівки та гості  віддали  данину  пам’яті тим, хто загинув на фронтах Другої Світової війни, хто віддав життя, щоб ми жили щасливо. На    святі  були присутні гості, запрошені  ветерани Другої світової війни ті, хто в воєнний час зустрічав свою юність, дивлячись в очі смерті. Це люди, які проживають у нашому селі  - Клименко Д.П. та Горпинченко А.К.  З пошаною зустрічали односельці  учасників бойових дій в зоні АТО .
Все далі відходять грізні роки Другої Світової війни. Але не згасає пам'ять про тих, хто приніс на вівтар Великої Перемоги своє життя, хто поліг у боях заради щастя інших. Присутні на мітингу хвилиною мовчання вшанували загиблих у роки Другої світової війни.
На мітингу виступили голова сільської ради Павло Міхно, головний архітектор Полтавського району Андрій Закора, депутат районної ради Григорій Рябокінь, настоятель Свято-Успенського храму отець Костянтин, учасник бойових дій в зоні АТО Руслан Нещасний, учні школи  Аліна Гринько та Настя Таран. Школярі підготували флешмоб «Миру – бути!». Подарували усім голубків миру:
А ми так миру хочемо і світла,
Радіти, мріяти, творити майбуття...
Щоб Україна сонечком розквітла,
Щоб стало чарівне у нас життя...

Зі  словами вдячності до ветеранів  звернулися ведучі Катерина Мірошниченко та Назар Бондарев:
За мужність!
За відвагу!
За любов!
За вірність слову!
За Батьківщину!
За мирне небо!
За пролиту кров!
За щастя матері!
За сміх дзвінкий дитини!
Довічний Вам уклін і слава!

Ми пишаємося тим, що наша молодь надзвичайно патріотична. А  в серцях її живе вогонь великої любові до рідної землі.

Заступник директора з НВР Спиця Т.М.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.