четвер, 14 жовтня 2021 р.

 

   День Захисника України, День Козацької слави— свята, які виховують наших дітей справжніми патріотами й дають змогу доторкнутися до героїчного минулого нашої держави та не менш героїчної сучасності.  Традиційно напередодні в Абазівській ЗОШ І-ІІІ ст. завжди проводиться козацький квест, якого учні чекають увесь рік, тому що це завжди урочисто, пізнавально,  цікаво.  Цього року напередодні  свята вирушили в похід до імпровізованої козацької Січі, щоб узяти участь у дійстві. Там наш зустрічав великий друг нашої школи, екс-депутат районної ради, почесний волонтер, дідусь одного з учнів Рябокінь Григорій Констянтинович. Перш за все він зі старшокласниками на  майдані закріпили Прапор України, що надало заходу величі й значимості.

Учні 11 класу разом зі своїм класним керівником Косицею Н.М. відразу ж прийнялися до справи — чистили  овочі та готували вогнище для приготування козацької каші.

Спочатку всі зарядилися енергією під час фізичної розминки, яку провела вчителька фізичної культури  Мирошніченко О.Є. Під драйвову музику, яку організував учень 8 класу Рибась Вова, всі з задоволенням присідали, стрибали, виконували різні вправи, тож  отримали колосальний заряд позитиву на весь день.

Педагог –організатор Чорняєва В. В. провела  історичну вікторину, питання якої нагадали дітям і про Покрову, і про козаків, і про сучасних захисників України. Учитель фізичної культури та історії  Хажанець Олександр Панасович провів змагання для справжніх козаків. Це були і  стрибки у довжину,і «переправа через болото» та спортивні ігри.

Після таких вправ козацька каша смакувала неабияк! Усі їли й нахваляли, адже в її приготування було вкладено душу!

Та на цьому свято не скінчилося. Григорій Костянтинович, з дотриманням усіх правил безпеки, дав можливість усім охочим зробити постріл по мішені з пневматичної рушниці.

Наш похід загартував тіла, душі і дух  учнів.

Діти та вчителі відчули, як кожен із них любить свою малу й велику Батьківщину, дорожить її свободою і незалежністю.

відео



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.