пʼятниця, 26 лютого 2021 р.

Лесин голос  чути крізь століття.


     150 –річчя від дня народження   Лесі Українки –подія  неординарна. 25 лютого весь світ разом з Україною вшановував цю велику письменницю, фольклористку, перекладачку, громадську діячку  з нестримною геніальністю європейки й витонченою українською душею.

      У нашій школі було проведено загальношкільний захід для учнів 5 -11 класів «Лесин голос чути крізь століття».

      Власне, це був творчий проект. Напередодні одинадцятикласниця Тимошенко Оленка виявила ініціативу створити цікаву інсталяцію й разом з Аліною Герасименко втілила задум у життя. Робота викликала захват у присутніх.  Кібальник Ілона з Отрішко Марією провели невеличке інтерв’ю з учнями школи з метою дізнатися, що знають діти про велику письменницю. Це інтерв’ю Ілона скомпонувала у відеоролик, який на святі викликав неабиякий інтерес.




Тож учні пригадали найбільш відомі факти з  життя нашої славетної поетеси та дізналися багато нового.  Ракурс заходу був спрямований  на багатогранність особистості та велику силу духу.  Учні читали саме ті вірші та уривки з драматичних творів, які підкреслюють ці риси. Поезію Лесі Українки читали шестикласники Мирошніченко Юля, Забора Альона, Кириленко Ярослав та Кутовий Іван, семикласниця  Хорольська Валерія, одинадцятикласниця Тимошенко Оленка. Найдужче сподобалося глядачам майстерне художнє читання Таран Насті, Мусійко Альони, а особливо –Дулич Каті.


Наприкінці ми почули хоч і слабкий, з різними побічними скрипами, але справжній голос Лесі Українки. Так, Лесин голос чути крізь століття!

Учитель української літератури

 Іщенко Т.П.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.