четвер, 28 січня 2021 р.


25-29 січня – тижневик національно-патріотиного виховання.

Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту - це вшанування жертв масових репресій та розстрілів, переважно євреїв, у 1943-1945 роках, що здійснювало німецьке окупаційне командування під час Другої світової війни.

Пам’ятаючи про ці події, які викликають глибоке співчуття до жертв цих трагедій,  27 січня у комп'ютерному класі учні 6-11 класів переглядали тематичні фільми: " До дня пам'яті жертв Голокосту", "Вшанування пам'яті жертв Голокосту у м. Полтава».

На уроках історії та виховних годинах учні говорили також про бій під Крутами, який відбувся 1918 року на залізничній станції Крути, за 130 кілометрів на північний схід від Києва та тривав 5 годин. Учні також переглядали документальний фільм «Герої Крут», на яких розповідалося про бій між 4-тисячною більшовицькою армією Михайла Муравйова та загоном з київських студентів і бійців вільного козацтва у складі близько чотирьох сотень захисників України.

Діти з тривогою переглядалии жахливі події тих років та одночасно пишалися українськими Героями. Адже пам’ять про них, як і та велична слава, за яку вони боролися – невмируща.

 Вічна їм слава!




       











 


1 коментар:

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.