середа, 7 березня 2018 р.

Ми пам'ятаємо тебе, Кобзарю, крізь століття!

Ось уже 4 роки ми,  жителі й гості Абазівки,  причетні до її долі, маємо місце, де можемо вклонитися таланту й волелюбності великого Митця і Пророка.  Тут підростає дубок, посаджений у день відкриття пам’ятника. Туди ми приходимо виявити єдність у любові до рідної України. Це місце освячене його великим Словом.

           9 березня минає  204 річниця з Дня народження Тараса Григоровича Шевченка.  По всій Україні, та подекуди й за кордоном у ці дні відбуваються урочисті  заходи, присвячені  пам’яті цієї  великої  людини.  Наше село не стало винятком. Абазівська ЗОШ разом із Будинком культури 7 березня провели свято під назвою «Ми пам’ятаємо тебе, Кобзарю, крізь століття!”
            Хоч погода не дуже сприяла прогулянкам, учасниками заходу стали не тільки учні та вчителі, працівники сільської ради, а й небайдужі жителі  Абазівки.
           Програма була короткою, але глибоко наповненою. Відкрила свято четвертокласниця Валерія Хорольська віршем Т.Г. Шевченка.  Короткий відеоролик нагадав глядачам найважливіші події життєвого шляху  Тараса Григоровича,  а ведучі (вчителі Шкірко Світлана Сергіївна та Кучеренко Анна Едуардівна)  навели кілька цікавих фактів про вшанування нашого великого Кобзаря в Україні й за її межами.

          Бурхливими оплесками зустріли присутні  своїх односельців — вокальний ансамбль «Співучі голоси»  (художній керівник Москаленко Лідія Анатоліївна,  акомпанемент Носенка Євгенія Івановича).  Надзвичайно проникливо прозвучала пісня «По діброві вітер виє» у виконанні тріо: Лідії Москаленко, Галини Біди та Наталії Дмітрієвої. Ансамбль виконав три пісні:   Гімн, «Думи мої, думи мої…» та «Реве та стогне Дніпр широкий».  Глядачі не просто з вдячністю й захопленням сприймали виступ співаків, а й співали разом з ними.  


        Із зацікавленістю слухали присутні Шевченків «Заповіт» у перекладі на російську, англійську та польську мови (читали учениця 8 класу Мусійко Альона та вчителі Мирошніченко О.Є., Іщенко Т.П.)
        До слова були запрошені сільський голова Міхно Павло Іванович, депутат районної ради Рябокінь Григорій Костянтинович та директор Абазівського сільського музею Лукомінський Олександр Костянтинович.  Усі вони відзначили велику роль творчості Шевченка  у становленні держави та вихованні патріотизму в дітей.  

       По завершенні свята присутні пішли до пам’ятника Шевченку і поклали до підніжжя квіти.      

Учитель української мови та літератури Іщенко Т.П.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.