пʼятниця, 10 лютого 2017 р.

«Помирати на будь-якій війні однаково тяжко»
Саме таку назву має пересувна фотовиставка, яка наразі представлена в стінах Абазівської ЗОШ І-ІІІ ст. Напередодні  Дня пам’яті воїнів – афганців (15 лютого) виставку в школі презентували голова Полтавської районної спілки ветеранів Афганістану  Левчук Олександр Васильович , голова ради ветеранів Афганістану  Захаренко Володимир Якович та голова первинної спілки  організації Пліш Віктор Олександрович.  У ході зустрічі учні 5-11 класів переглянули документальний фільм про події та  героїв цієї страшної війни. Розповіді , спогади, вистраждані в Афганістані і про Афганістан, пройшли крізь юні серця, і, певна, вони зрозуміли, що найстрашніше і найбезглуздіше у світі – це війна.
 Для тисяч наших солдат, їхніх батьків та матерів, дружин, дітей у далекі 70-і роки ХХ ст.. розпочалася жорстока, кривава війна в Афганістані. Тривожні дні чекання, безсонні ночі та тривоги. Посивіли батьки. Не  було спокою в Україні всі 10 років афганської війни, яка тривала вдвічі довше, ніж Друга світова війна – 1979-1989 рр.
Жахливі цифри: більше 15000 наших хлопців загинули, більше 6000 – отримали поранення, близько 450 – пропали без вісти…
Ми повинні пам’ятати тих, хто пережив Афган, тих, хто недожив, недоспівав, недокохав. Пам’ятати  ветеранів, виявляти повагу  до тих, хто пройшов через війну, і для кого вона триває зараз.
На зустрічі був присутній наш односелець  воїн-інтернаціоналіст Юрій Дрібний . Ми бажаємо йому і нашим односельцям, які пройшли афганську війну – Миколі Скрилю, Віктору Дмитренку, Олексію Васільєву, Артуру Половенку - здоров’я, щастя, злагоди, добробуту,миру.

 А наші гості оголосили конкурс дитячого малюнка «Афганістан очима дітей». Долучайтеся! Адже саме діти повинні довести дорослим, що мир – це життя, сонце, мама, щастя!



Автор: заступник директора з НВР Спиця Т.М.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.