неділя, 22 січня 2017 р.

22 січня  -  День Соборності
22 січня Україна відзначає День Соборності .Вперше у XX столітті українська незалежність була проголошена 22 січня 1918 року IV Універсалом Української Центральної Ради, а вже за рік (22 січня 1919 року) на Софійському майдані в Києві відбулася не менш вагома подія – об’єднання Української Народної Республіки (УНР) і Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР) в одну державу.
Акт Злуки, закріплений в Універсалі Директорії УНР, унормовував омріяні попередніми поколіннями ідеали української соборності, визначивши: «Збулися віковічні мрії. якими жили і за які вмирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка. Однині народ Український, визволений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу об’єднаннями дружніми зусиллями всіх своїх синів будувати нероздільну, самостійну Державу на благо і щастя всього її трудового народу».
День соборності широко відзначили в Абазівській ЗОШ І-ІІІ ст. Учні 5 класу підготували «Живу газету» - інформацію про історію цієї визначної дати. Проведено єдину  загальношкільну виховну годину «Україна соборна», під час якої переглянули документальний фільм , прослухали виступ учителя історії Хажанця О.П. про актуальність питання єднання країни.  Учні  4- 11 класів разом з учителями  та на чолі з директором школи Цимбалюк Т.А. організували флешмоб Єднання, доводячи, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багату, вільну й демократичну Україну, якою пишатимуться наші нащадки. У фіналі  заходу всією шкільною родиною заспівали Гімн України!
У співпраці із спеціалістом Полтавської районної служби  для сім'ї, дітей та молоді  із соціальної роботи Дудник Н.М. до Дня соборності Украйни  20 січня 2017 року для  учнів 8 - 11 класів  була організована зустріч з письменником – волонтером Микитою Кашницьким . Саме такі зустрічі із свідками подій  сприяють вихованню в учнів патріотизму,  поваги до держави, переконують у важливості її  єдності та соборності. На захід  завітала і  директор  Полтавського районного центру служб  для сім'ї, дітей та молоді  Буренко І.В.

Плекаймо ж  все, що працює на ідею загальнонаціональної єдності,повсякчас пам’ятаючи про незліченні жертви покладені на вівтар незалежності, соборності, державності. Тож давайте, друзі, всі візмемося за руки і покажемо, що наша країна ЄДИНА і Соборна!!!

Автор: заступник директора школи з НВР Т.М. Спиця

Більше фото ви знайдете ТУТ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.